Anonyme Alkoholikere

Www.mollen.dk
 

Minnesotabehandling og Alkoholbehandling Bestil maleriale tryk her

Få hjælp til motivation af alkoholikere, Tryk her

Alkohol afvænning og Alkoholrådgivning i Århus

og Ålborg, Odense, København samt alle større byer.

Er du i tvivl om hvorvidt du har et behandlingskrævende alkohol problem eller,
at en af dine nærmeste har behov for alkohol afvænning, du er altid velkommen til at kontakte os på tlf. 7026 1224.

Vi har alkoholrådgivere i Århus, som kan komme ud til dig og få en snak om hvordan du bliver hjulpet i nettop din situation.

Det kan være både frustrerende og smertefuldt, at være pårørende til en alkohol misbruger, og det kan være vanskeligt at finde en konstruktiv måde at tackle problemet på og få overbevist vedkommende om at modtage alkohol afvænning.
 
Hvis du er pårørende til en person, du mener bør i alkohol afvænning, er du velkommen til at kontakte os, enten for en snak på telefonen eller for at aftale en samtale her på Behandlingscenteret. Vi kan så give dig støtte, råd og vejledning i hvordan du bedst forholder dig til personens drikkeri og hvordan du bedst motiverer vedkommende til alkohol afvænning.
 
Læs mere her: om alkohol afvænning

Til virksomheder og arbejdsgivere
Såfremt du er ansat i en virksomhed hvor der er en medarbejder, der har behov for alkohol afvænning, er vi behjælpelige med råd og vejledning til, hvordan I bedst griber situationen an.
Vi er hjælper gerne ved en eventuel intervention – dvs. den samtale hvor medarbejderen konfronteres med sit alkohol problem og den forestående alkohol afvænning.
Endvidere kan vi tilbyde råd og vejledning i spørgsmål, der vedrører alkohol politik på arbejdspladsen, behandlingsaftaler mellem virksomhed og medarbejder, skattefri finansiering af alkohol behandling, finansiering af behandling gennem sundhedsforsikringer m.m.

Alkohol afvænning efter Minnesota modellen
Vi tager udgangspunkt i Minnesota modellen. Programmet tager udgangspunkt i AA programmet, som er bedre kendt som Anonyme Alkoholikere. 

Alkoholisme
Alkoholisme medfører en lang række følgesygdomme som depression, forhøjet blodtryk, hjertekarsygdomme, ulykker, osv. depression er ofte en følge af alkoholisme. Alkoholikeren og familien er fastlåst i en deprimerende spiral hvor Antabus, psykolog og afgiftning forsøges uden varige resultater.
Brudte løfter, løgne, manipulationer og sårede følelser er dagligdagen for alkoholikere, deres pårørende og børn.

Vores personale
Vores personale tæller tidligere alkoholikere, læger og psykolog, og i samråd med dem kan du sørge for at tilrettelægge din alkohol afvænning. Dansk Alkohol Behandlings Center er Danmarks førende Behandlingscenter for alkoholafvænning. Ca. 80 % af dem som gennemfører en behandling forbliver ædru. Vi har specialiseret os i at modtage klienter fra virksomheder og private.


Alkohol afvænning - Dansk Alkohol Behandlings Center, ABC Rådgivning
DøgnTelefon 7026 1224

Alkohol afvænning

Link: Alkoholikere og minnesotakur

Link: Alkoholmisbrug

Anonyme Alkoholikere 

Vi har også alkoholbehandling og rådgivning af alkohol og medicin afhængige samt  deres pårørende.

Få hjælp til at motivere den afhængige.

Albertslund , Allerød, Allingåbro , Ballerup , Birkerød , Bjergsted , Bogense , Bramsnæs , Brøndby

Dianalund , Dragør ,  Esbjerg , Faaborg ,Fakse , Farum , Fredensborg-Humlebæk , Fredericia , Frederiksberg

Frederiksborg , Frederikssund , Frederiksværk , Fuglebjerg , Gentofte , Givskud , Gladsaxe , Glostrup

Greve , Græsted-Gilleleje , Gørlev  , Haderslev , Haslev , Helsinge , Helsingør , Herlev , Herning  ,Hillerød

Hjørring , Holbæk , Hornbæk , Horsens  , Hundested , Hvalsø , Hvidovre , Høje-Taastrup , Høng , Hørsholm

Ikast ,  Ishøj ,  Jyderup , Jægerspris , Kalundborg,  ,Korsør , København ,  Køge , Langebæk , Ledøje-Smørum

Lejre  , Liseleje ,  Lyngby-Taarbæk ,  ,  Nakskov , Næstved , Odense , Præstø , Ramsø , Ribe , Ringsted

Roskilde ,  Rødovre , Rønnede , Rørvig , Skibby , Skælskør , Skævinge , Slagelse , Slangerup , Solrød

Sorø ,  Stege ,  Stenlille , Stenløse , Stevns , Svinninge , Søllerød , Tisvilde , Tølløse , Tårnby , Vallensbæk

Vangede , Vanløse , Varde, , Vordingborg , , Værløse , Ølstykke , Åbenrå , Ålborg , Århus,

 

 

Alkoholbehandling på Behandlingscenter Møllen, er tilrettelagt således at såvel klienter som pårørende får den optimale behandling. Vi bestræber os på til Enhver tid på tilbyde den bedste behandling i de bedste omgivelser.


Når du påbegynder Alkoholbehandling er det vigtigt på Få den Rette abstinensbehandling. Den akutte Alkoholbehandling består af en medicinsk nedtrapning som vores faste læge forestår. En professionel og målrettet abstinensbehandling under en Alkoholbehandling reducerer afbrydelse af behandlingsforløbt. Vitaminbehandling har en positiv virkning i Alkoholbehandling, derfor får alle klienter en multivitaminkur som også er med til at genetablere appetitten på mad. I vores Alkoholbehandling supplerer vi den medicinske behandling med et tilbud om akupunktur.

 

Minnesotakur

Minnesotakur er et behandlingsprogram som er Udviklet i USA Oprindeligt udformet af Anonyme Alkoholikere som en afvænningskur for alkoholikere Senere blev minnesotakuren anvendt på misbrugere af medicin og stoffer. Minnesotakuren har vist sig At være den mest Effektive for til behandling af afhængige.

Derfor bruger vi en Minnesotakur på Behandlingscenter Møllen.

Ædru alkoholikere som behandlere
I en Minnesotakur er hjørnestenene, at alle behandlere selv er tidligere alkoholikere eller afhængige. Personalet er professionelt uddannede i behandling af mennesker med Afhængighed og de psykiske følger der ligger til Grund for misbruget af alkohol eller medicin. Dette bevirker at der Hurtigt opstår en Gensidig respekt og forståelse, som Danner Grundlaget for en fortrolighed som er unik. Her er ingen fordømmelse eller moralske barrierer. Derfor er en Minnesotakur Så effektiv.

Minnesotakur - Hjælp til Selvhjælp
Deltagelse i relevante selvhjælpsgrupper f.eks. Anonyme Alkoholikere (AA) eller Anonyme Narkomaner (NA) er en del af al en Minnesotakur. Et godt forhold til selvhjælpsgrupperne, støtter den afhængige jeg, at vedligeholde de redskaber, som han eller hun har tilegnet sig Gennem en Behandlingen på Behandlingscenter Møllen. En Vigtig del af Minnesotakuren er tidlig introduktion i AA. Derfor kører vi 3 gange i ugen til Forskellige byer og deltager i møderne hos Anonyme Alkoholikere. De fleste som deltager ved et AA-møde har selv Været Gennem en Minnesotakur.

Alkoholisme er et familieproblem, en Minnesotakur er løsningen
I en Minnesotakur er Afhængighed Altid blevet betragtet som et familieproblem, forstået på den lavet, på de pårørende Lider under misbruget i lige Så høj grad som misbrugeren selv. De pårørende får en dysfunktionel Håndtering af Problemet, for på Ændre this tilbydes familien hjælp. Vi afholder 3 dages familiekurser i vores Familiehus Hvor de pårørende kan tale med Ligestillede.


Minnesotakur - en effektiv behandling
En Minnesotakur er den mest udbredte behandlingsmetode i verden, og har hjulpet flere millioner mennesker Og deres Familier til et nyt og Bedre liv uden misbrug. Minnesotakur har nu Været brugt i over 70 år og er Stadig den som Fremviser de bedste resultater.

Vi bruger en Minnesotakur i en form, som er tilpasset nutidige Danske forhold.

Behandlingscenter Møllen

Tlf. 7026 1224

 

Behandlingscenter Møllen tilbyder Alkoholbehandling som døgnbehandling med efterfølgende Efterbehandling. Alkoholbehandling tilrettelægges Altid individuelt.

 

Vores Alkoholbehandling er Baseret på Anonyme Alkoholikeres 12 trin. Denne form for Alkoholbehandling har vist sig At være den mest Effektive form for Alkoholbehandling.


Alkoholbehandling efter de 12 trin

Den enkeltes Alkoholbehandling TAGER udgangspumkt jeg på manden erkender sit misbrug og forstår dets konsekvenser. På mand genkender og håndterer benægtelse og får redskaber til at håndtere disse. Følelser og personlige vaner afklares, advarselstegn på tilbagefald identificeres, således at du mens du er i Alkoholbehandling, får øvelse i at takle Disse situationer.


Alkoholbehandling - kognitivt og Systemisk

Vi bruger kognitiv og Systemisk Terapi i vores Alkoholbehandling i form af enkelt samtaler og gruppeterapi. Formålet under en Alkoholbehandling er, at træne personlige Færdigheder og Lære at håndtere situationer, der er Forbundet med den enkeltes misbrug. Alkoholbehandling hjælper alkoholikeren med, At forstå sine reaktioner i Forskellige situationer.

 

På Møllen TAGER VI Udgangspunkt i Minnesota modellen. Programmet TAGER Udgangspunkt i AA programmet. AA er Bedre Kendt som Anonyme Alkoholikere.

 

Alkoholisme medfører en lang Række følgesygdomme som Depression, Forhøjet blodtryk, hjertekarsygdomme, Ulykker, osv.. Depression er Ofte en Følge af alkoholisme. Alkoholikeren og familien er fastlåst i en deprimerende spiral Hvor Antabus, Psykolog og Afgiftning forsøges uden varige resultater.

 

Brudte Løfter, løgne, manipulationer og sårede følelser er Dagligdagen for alkoholikere  Deres pårørende og børn.

 

Alkoholbehandling - Behandlingscenter Møllen
Alsted Skovvej 5 • 7160 Tørring
Tlf .. 7580 2433 • Fax 7580 2475
e-mail:
info@mollen.dk   Se kort, Her er vi

Døgntelefon 7580 2433

Vi sender dig også gerne vores informationsmateriale

 

 

 

 

 

Medicin misbrug

Medicin misbrug. Hvis du er ude i et medicin misbrug, kan Behandlingscenter Møllen hjælpe dig. Vi er Danmarks førende Behandlings Center og de fleste af vores klienter kommer ud af Deres medicin misbrug efter behandling hos os. Hvis du mener, at du har et medicin misbrug, kan vi tilbyde dig den helt rigtige behandling.

Sovemedicin og Benzodiazepin

Omkring 300,000 danskere er i behandling med sovemidler og beroligende midler. De fleste under behandling er kvinder. Danskerne bruger sovemidler for omkring 110 millioner kroner om året. Sovemedicin nedsætter tiden, Inden Mand Falder i søvn, og det antal gange man vågner. Samtidig gør medicinen søvnen mere overfladisk.

Hvilke tidligere for sovemedicin Findes?

Sovemedicin er opdelt efter, Hvor lang tid De forskellige slagger virker.
Korttidsvirkende sovemedicin Benyttes, Hvis man har indsovningsbesvær.
Langtidsvirkende sovemedicin virker i længere tid, kan mænd til gengæld give mere sløvhed og Gøre én forvirret næste dag.
Der er dog meget stor forskel på den individuelle reaktion.

Hvis man begynder på Få Problemer med at sove kan man nå meget Langt med fornuftige levevaner, Nogle er disponeret for Afhængighed og har derfor Brug for egentlig behandling. Alkohol udover en til at genstande gør det nok lettere at falde i søvn, mænd giveren en urolig nattesøvn. Alkohol er vanedannende og virker forstærkende på sovemedicin. Sovemedicin Bør som hovedregel kun Bruges i kortere perioder på max. 14 dage. Længere tids Brug medfører Afhængighed.Man Bør Undgå sovemedicin, Hvis man har sygdomme i armen og lunger. Det samme gælder Hvis manden har Problemer med misbrug af alkohol og medicin.

Sovemedicin består af medicin fra gruppen benzodiazepin Ofte kaldet benzo eller benzodiazepin lignende præprarater. Benzodiazepin er STÆRKT vanedandende og er mand Først afhængig af medicin fra benzo gruppen er udtrapning svær og langvarig. Udtrapning af et benzodiazepin forbrug foregår bedst i døgnbehandling under lægeopsyn. Abstinenser efter benzodiazepin Afhængighed er uro, søvnløshed, angst, Miyamoto ses da Øget indtagelse af alkohol for at minske abstinenserne. Abstinenserne kan medføre kramper som kan VAERE livstruende. Benzodiazepin abstinenser er længerevarende udgangen abstinenser efter heroin og morfin Afhængighed.

Misbrug af medicin

Misbrug af medicin. Behandlingscenter Møllen har Mange års erfaring med behandling af mennesker med medicin misbrug. Vi har behandler efter Minnesota-modellen og det giveren varige resultater. Mere specifikt kommer 80% af de behandlede ud af Deres misbrug af medicin efter endt behandling.Vi tilbyder afrusning efter vores læges anvisning, medicin udtrapningen foregår efter af tale med klienten. Vi tilbyder den medicin afhængige akupunktur som supplement til medicin udtrapningen.

Kontakt Behandlingscenter Møllen nu, Hvis du har et problem med misbrug af medicin, eller en af dine pårørende har det. Med den Rette behandling kan du blive hjulpet tilbage til et godt liv med Ordentlig livskvalitet. Misbrug af medicin ødelægger tilværelsen for alt for Mange mennesker. Kontakt Møllen og hør, Hvordan Vi kan hjælpe dig ud af et medicin misbrug.Klik på Behandling i fjernb ovenfor, HVIS DU Vil vide mere om vejen væk fra medicin misbrug.

Ring Nu til: Behandlingscenter Møllen Døgtelefon 7580 2433

Hjælp til motivation af en medicinmisbruger tryk her

 

Abstinensbehandling

Der er I HOVEDTRÆK 3 grupper medicin som er afhængigheds skabende, benzodiazepin, opioid og alkohol.

Opioid er hovedgruppen af smertestillende medicin Miyamoto med et indhold af morfin.

 

Abstinensbehandling af benzodiazepiner

 

Alkoholrådgivning

Afvænning af alkohol eller medicin afhængige - har du selv, eller en du holder af et problem?
Alkoholrådgivning Måske er løsningen. Ring anonymt og gratis
Du vil altid komme til at tale med en kompetent person, som selv har Været i Minnesotabehandling, og nu er ædru alkoholiker. Sammen kan vi drøfte Problemet nærmere, og Snakke om, hvad du kan Gøre I den aktuelle situation. Det er UFORPLIGTENDE, gratis og anonymt!

Alkoholrådgivning på Himmerland
Jeg alkoholrådgivningen TAGER VI Udgangspunkt i Minnesota modellen. Programmet TAGER Udgangspunkt i AA programmet, som er Bedre Kendt som Anonyme Alkoholikere.

Alkoholisme
Alkoholisme medfører en lang Række følgesygdomme som depression, forhøjet blodtryk, hjertekarsygdomme, Ulykker, osv.. depression er Ofte en Følge af alkoholisme. Alkoholikeren og familien er fastlåst i en deprimerende spiral Hvor Antabus, Psykolog og afgiftning forsøges uden varige resultater. Alkoholrådgivning taber Mange af desse Problemer.
Brudte Løfter, løgne, manipulationer og sårede følelser er Dagligdagen for alkoholikere, deres pårørende og børn.


Alkoholrådgivning

På vores hjemmeside finder du mere information om alkoholrådgivning og hvordan du kan blive hjulpet ud af dit alkoholmisbrug. Vi er et behandlingssted, der anvender Minnesota-modellen i vores alkohol afvænning, og det giveren resultater for Langt de fleste. Læs mere om alkohol afvænning på siden. Behandlingscenter Himmerland er Danmarks førende Behandlingscenter for alkoholafvænning og alkoholrådgivning.
Ca. 80% af dem som gennemfører en behandling forbliver ædru.

Vores personale
Vores personale tæller tidligere alkoholikere og derfor meget Kompetente til at give alkoholrådgivning. Læger og psykolog, og jeg Samråd med dem kan du sørge for at tilrettelægge din alkohol afvænning.
Klik på Behandling i fjernb ovenfor, HVIS DU Vil Læse mere om alkohol afvænning og alkoholrådgivning.

Er du eller en du holder af --
Ude i et alkoholmisbrug, har du muligheden for at hjælpe med en alkoholrådgivning og alkohol afvænning. Behandlingscenter Himmerland er Danmarks førende Behandlingscenter for alkohol afvænning og alkoholrådgivning af afhængige Og deres pårørende.
Er du i tvivl, om du har Brug for en alkohol afvænning, sa ring på vores døgntelefon 7022 4645. Du vil altid komme til at tale med en kompetent person, som selv har Været igennem en alkohol afvænning.
Her på hjemmesiden finder du mere information om det At være ramt af et alkoholmisbrug, samt mulighederne for et behandlingsforløb på Behandlingscenter Himmerland.


Alkoholrådgivning

Behandlingscenter Himmerland
DøgnTelefon 7022 4645

 

 

Benzodiazepin er beroligende og angstdæmpende medicin Ofte er den ordineret som sovemedicin.

Benzodiazepin er mere vanedannende udgangen heroin der skal Mindre antal mg. Til før Der opstår en Stærk Afhængighed, Miyamoto Vil de medicinafhængige undskylde sig med at det er Lægen som har Udskrevet medicinen. Det er vigtigt At forstå på kroppen Reagerer på Samme gjort Uanset Hvorfra eller af hvem man har fået medicinen. Det er heller ikke Nogen Løsning på at give Lægen skylden for afhængigheden, Det vil ikke lindre abstinenserne.

Abstinenser efter benzodiazepin Afhængighed er længere og sværere ende efter noget andet Kendt stof / medicin. Ambulant afgiftning har Miyamoto ringe resultater Fordi der ikke er den Nødvendige Supplerende behandling af abstinenserne, trangen Vil VINDE over de gode hensigter.

Pludselig ophør med Brug af benzodiazepiner er Særdeles farligt og Vil Oftest medføre kramper og er i VÆRSTE Fald livstruende / dødelig, nedtrapning under professionel vejledning er nødvendig. Mange opnar varige resultater ved internatbehandling nødvendigheden af miljø afskærmning, kombineret med motivationsopbyggende behandling, minimerer de psykiske abstinenser. Døgnbehandling Giver Store fordele da personalet straks kan iværksætte ekstra Støtte FORANSTALTNINGER i form af akupunktur / NADA motion og evt. øgning af dosis i en kortere periode.

Den medicinske afrusning foretages ved hjælp af benzodiazepiner med lang halveringstid under nedtrapning. Dosis ordineres af en læge efter en vurdering af patientens Fysiske og psykiske tilstand, varighed af afhængigheden og tolerance.

Det er af største vigtighed på Patienten observeres Tæt jeg nedtrapningsforløbet.

 

En afrusning af benzodiazepin afhængige Vil Typisk VAERE af en varighed på 21 dage.

 

Vi sender dig også gerne vores informationsmateriale

 

Link:

 

Abc Anonym Alkoholrådgivning Døgntelefon, er et rådgivningstilbud under Behandlingscenter Møllen. 

Alkoholikere-22.

Minnesotabehandling + og + Alkoholbehandling

Alkoholiker

Anonyme + Alkoholikere

Til + dig + der + er + Pårørende

Til + dig + der + vælger + behandling

boern + og + unge

Priser

Link

Bestil + Brochure

Om + Møllen

personale.htm

Billeder

Alkoholbehandling

Alkoholikere-22

Alkoholmisbrug

Motivation + af + alkoholikeren

Anonyme + Alkoholikere + Mødeliste

Alkohol

anonyme alkoholikere 
Alkoholbehandling annonymt
Ring 7026 1224

Alkoholisme

Alkoholiker + behandling

Medicin + Misbrug

Pårørende + Alkoholiker

Alkoholafvænning

Antabus.htm

Misbrug.htm

Pillemisbrug.htm

Afvænning

Depression.htm

Alkoholproblemer

Alkohol + Problemer

 

 

« Sovemedicin og afvænning fra sovemedicin

 

Minnesotabehandling og AA = Anonyme Alkoholikere

Alkohol eller medicin afhængig - har du selv, eller en du holder af et problem?
Har du Brug for hjælp til at motivere din alkoholiker til at modtage behandling?
Så ring til os, Vi kan hjælpe med motivation rådgivning. Motivation Klik her

Helt centralt i Minnesotabehandlingen står grundpillerne:

 

 •        Betragtningen af alkoholisme som en sygdom.
 •        Det terapeutiske miljø: Ædru alkoholikere behandler aktive alkoholikere under åbne og trygge forhold.
 •        Relationen til AA, Anonyme Alkoholikeres 12 trins-program.
 •        Alkoholisme betragtet som en familiesygdom

Generelt og erfaringsmæssigt fremviser Minnesotabehandling virkeligt gode resultater, idet ca. 80% af klienterne som hovedregel kan konstateres stabilt og vedvarende ædru 1 år efter behandlingens afslutning.

Anonyme Alkoholikere bedre kendt som AA
Minnesotabehandling er udviklet i 1950'ernes Amerika, og baserer sig grundlæggende på de erfaringer, de første AA'ere gjorde sig, og derefter konkretiserede i form af AA's 12 Trin.
Sagt på almindeligt dansk, guides den afhængige gennem en proces, der leder til et brud på benægtelsen, og fører videre frem til en grundlæggende og markant ændring i selvopfattelse, ansvarlighed og adfærd. Modsat andre behandlingsformer kommer klienten til, at se på, at de omgivende problemer skyldes drikkeriet.
Vi har problemer, fordi vi drikker - ikke omvendt!
Den afhængige bibringes en acceptere af, at afhængigheden er, at betragte som en sygdom, som  han / hun selv må forholde ansvarligt sig til - på linje med enhver anden sygdom.

 

I Minnesotabehandling er det sygdommen og ikke personen, der angribes.
For alkoholikere er Minnesotabehandling en helt ny og omvendt måde, at betragte misbrug og afhængighed på.
Betragtninger som  »Je kunne måske bilve og forblive ædru, HELT for sin egen skyld« - eller, at der reelt kan opbygges en indre styrke og et grundlag for konstruktivt, at vælge mellem »Jeg drikker eller drikker ikke« . Det kan virke overraskende eller endda chokerende, ja måske også provokerende på alkoholikeren ...  
 

 

Der arbejdes primært med 3 områder:
·         Nedbrydning af benægtelsen, med efterfølgende erkendelse og ikke mindst kl acceptere afhængigheden.  
·         Erkendelse af de oversete muligheder i et liv uden brug af alkohol og / eller stemningsændrende stoffer af enhver art.  
·         Restituering, genopbygning af selvværd, selvtillid og ansvarlighed for eget liv og velfærd. 

 

Behandlingen gennemføres i undervisningstimer og gruppeterapi, personlige samtaler samt individuel terapi. Derudoverer er løsning af skriftlige opgaver, samt deltagelse i huslige, praktiske og dagligdags gøremål obligatoriske.
Klienterne deltager i AA-møder og foredrag, ser relevante film om afhængighed mv.
Selve alkoholbehandlingen foregår hos os i et 5-6 ugers døgn-/internatophold, med mulighed for forlængelse.
Behandlingen er at betragte som indlæggelse på Privathospital, og klienten må derfor forvente selv, at skulle betale behandlingen. Mange får det hele betalt via Sundhedsforsikring eller via arbejdsgiveren. Alkoholbehandling er fradragsberettiget for arbejdsgiver.

 
Deprimeret ? Udskriv

Gudenåens Terapi Center tilbyder ny effektiv behandling ved depression

Næste hold starter mandag 22. nov. 2010  klik herVej_til_mllen_frdig-web
Introduktionsdage  klik her


Behandlingsformen har været brugt i
USA i flere år med særdeles gode resultater.
Behandlingen består af anerkendte terapeutiske behandlingsformer, og tager udgangspunkt i den førende depressionsbehandling.

Et intensivt behandlingsforløb, med opfølgning og efterbehandling, kan bevirke en bedring af dine depressive symptomer her og nu, men også forebygge tilbagevendende depressioner og forebygge selvskadende adfærd (misbrug, selvmord). Endvidere kan det give dig mulighed for at ophøre med, eller sænke dit medicinforbrug. Samtidig vil du kunne forbedre relationen til dine pårørende.
Måske kan du have brug for at genvinde din arbejdsevne, komme ud af en fastlåst situation, få fornyet håb til fremtiden og genskabe tilliden til omverdenen. Kunne du have blot én eller to af disse temaer som din personlige målsætning, og er du villig til at yde en indsats, er der gode muligheder for  et godt intensivt forløb på Gudenåens Terapi Center.

Behandlingen adskiller sig fra traditionel behandling, ved at den er intensiv og foregår over flere dage.
På bare 6 dage får du den samme mængde terapi som typisk ville tage 6 måneder i ambulant behandling.
Du får også et netværk i dine medkursister som er værdifuld i forløbet efter behandlingen.
Det virker befriende, at være sammen med andre som har de samme problemer, og opdage at "jeg er ikke alene om at have det sådan".
Deltager din/dine pårørende i familiedagen, vil de få mulighed for at opnå en dybere forståelse for de vanskeligheder en depression ofte medfører for en familie, og bevirke at de bliver bedre i stand til at håndtere disse vanskeligheder.

Behandlingen er tilrettelagt som 4 dage med overnatning + 2 dage med en enkelt overnatning, og foregår i rolige og trygge rammer.
Der er plads til 5 deltagere på hvert kursus, hvilket giver mulighed for et nærværende og intensiv t behandlingsforløb.
Du får enkeltværelse i nyere velindrettet hus.

Hvis du har et forbrug af medicin og enten ønsker at komme af med medicinen, eller måske bare få formindsket dit medicinforbrug, så kan vi hjælpe dig i denne proces. Vi tilbyder terapi med erfaren psykolog og terapeuter. Undersøgelse af vores læge. Undervisning og træning i afslapningsteknikker, med håndtering af angst og stress. Vi tilbyder kostvejledning og rådgivning til familien. Vi tilbyder dig muligheden for at arbejde med at genvinde kontrollen MH9004331671over dit eget liv. 

Efterbehandling
Endvidere tilbyder Gudenåens Terapi Center efterbehandling,
der kan tilrettelægges efter dine individuelle behov.
Efterbehandlingen kan sammensættes af følgende muligheder:
2 dages efterbehandling med en overnatning
1 heldag-arrangement med gruppeterapi
1 hel dag med undervisning og rådgivning med din familie/samlever
Individuelle psykologsamtaler
Samtaler med ægtefælle/partner
Selvhjælpsgruppe med gruppeleder
Du kan vælge én eller flere af disse muligheder.

Du og din familie er velkommen til vores næste introduktionsdag - det er gratis

Du kan også skrive til psykologens brevkasse klik her

Ring alle dage mellem kl. 09.00 og 21.00 på telefon 75 80 24 40

Se også:
Depressionens fire komponenter
Depressions årsager
Depressions symptomer
Depressions-diagnoser

Depressions-behandlingen

  

header6-rettet_ez_ny_snyd

 

 

Depressionens fire komponenter


Depression henviser til både en almindelig følelse af nedtrykthed, som kan forekomme hos alle,
og til en mere langvarig og ”sygelig”MH9004070871 nedtrykthed. At være naturligt trist behøver altså ikke at være en sygdom. Tristhed og dårligt humør går over. Selvom du har en stor sorg, vil den påvirke dig mindre med tiden. Du kan selv hjælpe til, og desuden vil omsorg fra familie og venner også hjælpe dig. For du har brug for at være sammen med andre og tale med andre om dine problemer for at få det bedre.

Sygdommen depression derimod – også kaldet klinisk depression – er en alvorlig sygdom, hvor den depressive følelse sætter sig fast og nærmest får sit eget liv. Hvis du har en depression, så har du ikke længere kontrol over dit humør og følelser. Når du er deprimeret over næsten alt, næsten hele tiden, næsten hver dag i flere uger eller måske måneder, har du en depression.
Den nedtrykte sindstilstand fortsætter dag efter dag og rammer alle områder. Depression kan betragtes som
en af menneskets tre basale negative følelser, ved siden af angst og vrede, og den kan lige som disse,
siges at have fire dele, nemlig en tankemæssig, følelsesmæssig, kropslig og adfærdsmæssig komponent.

 • Tanker
 • Følelser
 • Krop
 • Adfærd

Det tankemæssige del ved depression, er især præget af negative tanker om tre centrale forhold i ethvert menneskes tilværelse: Tanker om egen person, omverdenen og fremtiden. Tanker om ens egen person, der typisk ses som svag, hjælpeløs, uduelig og i svære tilfælde som frastødende og skadelig for andre. Omverdenen ses som fuld af urimelige krav, plager og mangel på forståelse. Endelig ses fremtiden som helt uden håb om forbedring og endda som truende med endnu mere modgang og ulykke.MH9004015611

Den følelsesmæssige del i depressionen er først og fremmest nedtrykthed, tristhed, og i svære tilfælde en stærk psykisk smerte eller pine, som klart adskiller sig fra andre negative følelser. Der er dog næpe en klar grænse melem den egentlige depressive følelse og andre beslægtede følelsr som sorg, skam og skyldfølelse, der da også i varierende grad kan blande sig i den depressive følelsesmæssige tilstand, bl.a. med baggrund i de ovenfor nævnte tankemønstre.
Depressive mennesker taber også ofte lysten til mad og sex, med det er omdiskuteret om der er tale om en fysiologisk forstyrrelse i hjernen, eller om der er tale om så negativ følelsesmæssig tilstand, at det umuliggør nogen som helst positive følelser. Mangel på evne til at føle positive følelser kaldes anhedoni, og er måske det symptom ved depression, der klarest adskiller lidelsen fra angst.

Den kropslige del i depressionen er ikke så meget som ved de ophidsede følelser (angst og vrede) præget af aktivitet i den del af nervesystemet der medvirker til udskillelsen af forskellige stresshormoner, men er snarere præget af en umærkelig ændring i hormonsystemet. En øget udskillelse af hormonet kortisol kan hos deprimerede vise sig på især to måder. Dels øges følsomheden i nervesystemet, så man bliver mere sårbar eller irritabel ved ydre belastninger. Det gælder især ved mindre svære depressioner; ved de svære depressioner kan den ’mentale lammelse’ være så betydelig, at man næsten ikke kan føle noget – andet end nedtrykthed. For det andet kan udskillelsen af kortisol medføre mindre modtandskraft mod infektionssygdomme.

Den adfærdsmæssige del af depressionen viser sig først og fremmest som en adfærdsmæsssig svækkelse, som i svære tilfælde kan føre til en næsten altomfattende ’lammelse’, hvor den deprimerede næsten ikke magter at foretage sig noget som helst. Man har tidligere talt om denne svækkelse som fysiologisk betinget af nervesystemet, men det er lige så sandsynligt, at de adfærdsmæssige svækkelser skyldes kognitive (tankemæssige) faktorer, i form af tanker om hjælpeløshed og håbløshed, som bevirker at man ikke kan se nogen som helst mening i at foretage sig noget som helst.

I de sværeste tilfælde kan en depression være livstruende, fordi man risikerer at gå helt i stå og miste appetit og ikke føle tørst. Man kan også have det så elendigt, at man overvejer selvmord.MH9004331671

Det er derfor vigtigt, at mennesker der har en depression, kommer i behandling. Ved at hjælpe til det, kan du redde et andet menneskes liv. Og hvis du tror, at du selv lider af en depression, kan det faktisk redde dit liv at få behandling.

På Gudenåens Terapicenter er behandlingen helhedsorienteret, således at vi under forløbet kommer ind at arbejde med samtlige af depressionens symptom-områder.

Se også:
Depressionens fire komponenter
Depressions årsager
Depressions symptomer
Depressions-diagnoser

Depressions-behandlingen

Deprimeret ? Udskriv

Gudenåens Terapi Center tilbyder ny effektiv behandling ved depression

Næste hold starter mandag 22. nov. 2010  klik herVej_til_mllen_frdig-web
Introduktionsdage  klik her


Behandlingsformen har været brugt i
USA i flere år med særdeles gode resultater.
Behandlingen består af anerkendte terapeutiske behandlingsformer, og tager udgangspunkt i den førende depressionsbehandling.

Et intensivt behandlingsforløb, med opfølgning og efterbehandling, kan bevirke en bedring af dine depressive symptomer her og nu, men også forebygge tilbagevendende depressioner og forebygge selvskadende adfærd (misbrug, selvmord). Endvidere kan det give dig mulighed for at ophøre med, eller sænke dit medicinforbrug. Samtidig vil du kunne forbedre relationen til dine pårørende.
Måske kan du have brug for at genvinde din arbejdsevne, komme ud af en fastlåst situation, få fornyet håb til fremtiden og genskabe tilliden til omverdenen. Kunne du have blot én eller to af disse temaer som din personlige målsætning, og er du villig til at yde en indsats, er der gode muligheder for  et godt intensivt forløb på Gudenåens Terapi Center.

Behandlingen adskiller sig fra traditionel behandling, ved at den er intensiv og foregår over flere dage.
På bare 6 dage får du den samme mængde terapi som typisk ville tage 6 måneder i ambulant behandling.
Du får også et netværk i dine medkursister som er værdifuld i forløbet efter behandlingen.
Det virker befriende, at være sammen med andre som har de samme problemer, og opdage at "jeg er ikke alene om at have det sådan".
Deltager din/dine pårørende i familiedagen, vil de få mulighed for at opnå en dybere forståelse for de vanskeligheder en depression ofte medfører for en familie, og bevirke at de bliver bedre i stand til at håndtere disse vanskeligheder.

Behandlingen er tilrettelagt som 4 dage med overnatning + 2 dage med en enkelt overnatning, og foregår i rolige og trygge rammer.
Der er plads til 5 deltagere på hvert kursus, hvilket giver mulighed for et nærværende og intensiv t behandlingsforløb.
Du får enkeltværelse i nyere velindrettet hus.

Hvis du har et forbrug af medicin og enten ønsker at komme af med medicinen, eller måske bare få formindsket dit medicinforbrug, så kan vi hjælpe dig i denne proces. Vi tilbyder terapi med erfaren psykolog og terapeuter. Undersøgelse af vores læge. Undervisning og træning i afslapningsteknikker, med håndtering af angst og stress. Vi tilbyder kostvejledning og rådgivning til familien. Vi tilbyder dig muligheden for at arbejde med at genvinde kontrollen MH9004331671over dit eget liv. 

Efterbehandling
Endvidere tilbyder Gudenåens Terapi Center efterbehandling,
der kan tilrettelægges efter dine individuelle behov.
Efterbehandlingen kan sammensættes af følgende muligheder:
2 dages efterbehandling med en overnatning
1 heldag-arrangement med gruppeterapi
1 hel dag med undervisning og rådgivning med din familie/samlever
Individuelle psykologsamtaler
Samtaler med ægtefælle/partner
Selvhjælpsgruppe med gruppeleder
Du kan vælge én eller flere af disse muligheder.

Du og din familie er velkommen til vores næste introduktionsdag - det er gratis

Du kan også skrive til psykologens brevkasse klik her

Ring alle dage mellem kl. 09.00 og 21.00 på telefon 75 80 24 40

Se også:
Depressionens fire komponenter
Depressions årsager
Depressions symptomer
Depressions-diagnoser

Depressions-behandlingen

  

header6-rettet_ez_ny_snyd

 

 

Depressionens fire komponenter


Depression henviser til både en almindelig følelse af nedtrykthed, som kan forekomme hos alle,
og til en mere langvarig og ”sygelig”MH9004070871 nedtrykthed. At være naturligt trist behøver altså ikke at være en sygdom. Tristhed og dårligt humør går over. Selvom du har en stor sorg, vil den påvirke dig mindre med tiden. Du kan selv hjælpe til, og desuden vil omsorg fra familie og venner også hjælpe dig. For du har brug for at være sammen med andre og tale med andre om dine problemer for at få det bedre.

Sygdommen depression derimod – også kaldet klinisk depression – er en alvorlig sygdom, hvor den depressive følelse sætter sig fast og nærmest får sit eget liv. Hvis du har en depression, så har du ikke længere kontrol over dit humør og følelser. Når du er deprimeret over næsten alt, næsten hele tiden, næsten hver dag i flere uger eller måske måneder, har du en depression.
Den nedtrykte sindstilstand fortsætter dag efter dag og rammer alle områder. Depression kan betragtes som
en af menneskets tre basale negative følelser, ved siden af angst og vrede, og den kan lige som disse,
siges at have fire dele, nemlig en tankemæssig, følelsesmæssig, kropslig og adfærdsmæssig komponent.

 • Tanker
 • Følelser
 • Krop
 • Adfærd

Det tankemæssige del ved depression, er især præget af negative tanker om tre centrale forhold i ethvert menneskes tilværelse: Tanker om egen person, omverdenen og fremtiden. Tanker om ens egen person, der typisk ses som svag, hjælpeløs, uduelig og i svære tilfælde som frastødende og skadelig for andre. Omverdenen ses som fuld af urimelige krav, plager og mangel på forståelse. Endelig ses fremtiden som helt uden håb om forbedring og endda som truende med endnu mere modgang og ulykke.MH9004015611

Den følelsesmæssige del i depressionen er først og fremmest nedtrykthed, tristhed, og i svære tilfælde en stærk psykisk smerte eller pine, som klart adskiller sig fra andre negative følelser. Der er dog næpe en klar grænse melem den egentlige depressive følelse og andre beslægtede følelsr som sorg, skam og skyldfølelse, der da også i varierende grad kan blande sig i den depressive følelsesmæssige tilstand, bl.a. med baggrund i de ovenfor nævnte tankemønstre.
Depressive mennesker taber også ofte lysten til mad og sex, med det er omdiskuteret om der er tale om en fysiologisk forstyrrelse i hjernen, eller om der er tale om så negativ følelsesmæssig tilstand, at det umuliggør nogen som helst positive følelser. Mangel på evne til at føle positive følelser kaldes anhedoni, og er måske det symptom ved depression, der klarest adskiller lidelsen fra angst.

Den kropslige del i depressionen er ikke så meget som ved de ophidsede følelser (angst og vrede) præget af aktivitet i den del af nervesystemet der medvirker til udskillelsen af forskellige stresshormoner, men er snarere præget af en umærkelig ændring i hormonsystemet. En øget udskillelse af hormonet kortisol kan hos deprimerede vise sig på især to måder. Dels øges følsomheden i nervesystemet, så man bliver mere sårbar eller irritabel ved ydre belastninger. Det gælder især ved mindre svære depressioner; ved de svære depressioner kan den ’mentale lammelse’ være så betydelig, at man næsten ikke kan føle noget – andet end nedtrykthed. For det andet kan udskillelsen af kortisol medføre mindre modtandskraft mod infektionssygdomme.

Den adfærdsmæssige del af depressionen viser sig først og fremmest som en adfærdsmæsssig svækkelse, som i svære tilfælde kan føre til en næsten altomfattende ’lammelse’, hvor den deprimerede næsten ikke magter at foretage sig noget som helst. Man har tidligere talt om denne svækkelse som fysiologisk betinget af nervesystemet, men det er lige så sandsynligt, at de adfærdsmæssige svækkelser skyldes kognitive (tankemæssige) faktorer, i form af tanker om hjælpeløshed og håbløshed, som bevirker at man ikke kan se nogen som helst mening i at foretage sig noget som helst.

I de sværeste tilfælde kan en depression være livstruende, fordi man risikerer at gå helt i stå og miste appetit og ikke føle tørst. Man kan også have det så elendigt, at man overvejer selvmord.MH9004331671

Det er derfor vigtigt, at mennesker der har en depression, kommer i behandling. Ved at hjælpe til det, kan du redde et andet menneskes liv. Og hvis du tror, at du selv lider af en depression, kan det faktisk redde dit liv at få behandling.

På Gudenåens Terapicenter er behandlingen helhedsorienteret, således at vi under forløbet kommer ind at arbejde med samtlige af depressionens symptom-områder.

Se også:
Depressionens fire komponenter
Depressions årsager
Depressions symptomer
Depressions-diagnoser

Depressions-behandlingen

 

Deprimeret ? Udskriv

Gudenåens Terapi Center tilbyder ny effektiv behandling ved depression

Næste hold starter mandag 22. nov. 2010  klik herVej_til_mllen_frdig-web
Introduktionsdage  klik her


Behandlingsformen har været brugt i
USA i flere år med særdeles gode resultater.
Behandlingen består af anerkendte terapeutiske behandlingsformer, og tager udgangspunkt i den førende depressionsbehandling.

Et intensivt behandlingsforløb, med opfølgning og efterbehandling, kan bevirke en bedring af dine depressive symptomer her og nu, men også forebygge tilbagevendende depressioner og forebygge selvskadende adfærd (misbrug, selvmord). Endvidere kan det give dig mulighed for at ophøre med, eller sænke dit medicinforbrug. Samtidig vil du kunne forbedre relationen til dine pårørende.
Måske kan du have brug for at genvinde din arbejdsevne, komme ud af en fastlåst situation, få fornyet håb til fremtiden og genskabe tilliden til omverdenen. Kunne du have blot én eller to af disse temaer som din personlige målsætning, og er du villig til at yde en indsats, er der gode muligheder for  et godt intensivt forløb på Gudenåens Terapi Center.

Behandlingen adskiller sig fra traditionel behandling, ved at den er intensiv og foregår over flere dage.
På bare 6 dage får du den samme mængde terapi som typisk ville tage 6 måneder i ambulant behandling.
Du får også et netværk i dine medkursister som er værdifuld i forløbet efter behandlingen.
Det virker befriende, at være sammen med andre som har de samme problemer, og opdage at "jeg er ikke alene om at have det sådan".
Deltager din/dine pårørende i familiedagen, vil de få mulighed for at opnå en dybere forståelse for de vanskeligheder en depression ofte medfører for en familie, og bevirke at de bliver bedre i stand til at håndtere disse vanskeligheder.

Behandlingen er tilrettelagt som 4 dage med overnatning + 2 dage med en enkelt overnatning, og foregår i rolige og trygge rammer.
Der er plads til 5 deltagere på hvert kursus, hvilket giver mulighed for et nærværende og intensiv t behandlingsforløb.
Du får enkeltværelse i nyere velindrettet hus.

Hvis du har et forbrug af medicin og enten ønsker at komme af med medicinen, eller måske bare få formindsket dit medicinforbrug, så kan vi hjælpe dig i denne proces. Vi tilbyder terapi med erfaren psykolog og terapeuter. Undersøgelse af vores læge. Undervisning og træning i afslapningsteknikker, med håndtering af angst og stress. Vi tilbyder kostvejledning og rådgivning til familien. Vi tilbyder dig muligheden for at arbejde med at genvinde kontrollen MH9004331671over dit eget liv. 

Efterbehandling
Endvidere tilbyder Gudenåens Terapi Center efterbehandling,
der kan tilrettelægges efter dine individuelle behov.
Efterbehandlingen kan sammensættes af følgende muligheder:
2 dages efterbehandling med en overnatning
1 heldag-arrangement med gruppeterapi
1 hel dag med undervisning og rådgivning med din familie/samlever
Individuelle psykologsamtaler
Samtaler med ægtefælle/partner
Selvhjælpsgruppe med gruppeleder
Du kan vælge én eller flere af disse muligheder.

Du og din familie er velkommen til vores næste introduktionsdag - det er gratis

Du kan også skrive til psykologens brevkasse klik her

Ring alle dage mellem kl. 09.00 og 21.00 på telefon 75 80 24 40

Se også:
Depressionens fire komponenter
Depressions årsager
Depressions symptomer
Depressions-diagnoser

Depressions-behandlingen

  

header6-rettet_ez_ny_snyd

 

 

Depressionens fire komponenter


Depression henviser til både en almindelig følelse af nedtrykthed, som kan forekomme hos alle,
og til en mere langvarig og ”sygelig”MH9004070871 nedtrykthed. At være naturligt trist behøver altså ikke at være en sygdom. Tristhed og dårligt humør går over. Selvom du har en stor sorg, vil den påvirke dig mindre med tiden. Du kan selv hjælpe til, og desuden vil omsorg fra familie og venner også hjælpe dig. For du har brug for at være sammen med andre og tale med andre om dine problemer for at få det bedre.

Sygdommen depression derimod – også kaldet klinisk depression – er en alvorlig sygdom, hvor den depressive følelse sætter sig fast og nærmest får sit eget liv. Hvis du har en depression, så har du ikke længere kontrol over dit humør og følelser. Når du er deprimeret over næsten alt, næsten hele tiden, næsten hver dag i flere uger eller måske måneder, har du en depression.
Den nedtrykte sindstilstand fortsætter dag efter dag og rammer alle områder. Depression kan betragtes som
en af menneskets tre basale negative følelser, ved siden af angst og vrede, og den kan lige som disse,
siges at have fire dele, nemlig en tankemæssig, følelsesmæssig, kropslig og adfærdsmæssig komponent.

 • Tanker
 • Følelser
 • Krop
 • Adfærd

Det tankemæssige del ved depression, er især præget af negative tanker om tre centrale forhold i ethvert menneskes tilværelse: Tanker om egen person, omverdenen og fremtiden. Tanker om ens egen person, der typisk ses som svag, hjælpeløs, uduelig og i svære tilfælde som frastødende og skadelig for andre. Omverdenen ses som fuld af urimelige krav, plager og mangel på forståelse. Endelig ses fremtiden som helt uden håb om forbedring og endda som truende med endnu mere modgang og ulykke.MH9004015611

Den følelsesmæssige del i depressionen er først og fremmest nedtrykthed, tristhed, og i svære tilfælde en stærk psykisk smerte eller pine, som klart adskiller sig fra andre negative følelser. Der er dog næpe en klar grænse melem den egentlige depressive følelse og andre beslægtede følelsr som sorg, skam og skyldfølelse, der da også i varierende grad kan blande sig i den depressive følelsesmæssige tilstand, bl.a. med baggrund i de ovenfor nævnte tankemønstre.
Depressive mennesker taber også ofte lysten til mad og sex, med det er omdiskuteret om der er tale om en fysiologisk forstyrrelse i hjernen, eller om der er tale om så negativ følelsesmæssig tilstand, at det umuliggør nogen som helst positive følelser. Mangel på evne til at føle positive følelser kaldes anhedoni, og er måske det symptom ved depression, der klarest adskiller lidelsen fra angst.

Den kropslige del i depressionen er ikke så meget som ved de ophidsede følelser (angst og vrede) præget af aktivitet i den del af nervesystemet der medvirker til udskillelsen af forskellige stresshormoner, men er snarere præget af en umærkelig ændring i hormonsystemet. En øget udskillelse af hormonet kortisol kan hos deprimerede vise sig på især to måder. Dels øges følsomheden i nervesystemet, så man bliver mere sårbar eller irritabel ved ydre belastninger. Det gælder især ved mindre svære depressioner; ved de svære depressioner kan den ’mentale lammelse’ være så betydelig, at man næsten ikke kan føle noget – andet end nedtrykthed. For det andet kan udskillelsen af kortisol medføre mindre modtandskraft mod infektionssygdomme.

Den adfærdsmæssige del af depressionen viser sig først og fremmest som en adfærdsmæsssig svækkelse, som i svære tilfælde kan føre til en næsten altomfattende ’lammelse’, hvor den deprimerede næsten ikke magter at foretage sig noget som helst. Man har tidligere talt om denne svækkelse som fysiologisk betinget af nervesystemet, men det er lige så sandsynligt, at de adfærdsmæssige svækkelser skyldes kognitive (tankemæssige) faktorer, i form af tanker om hjælpeløshed og håbløshed, som bevirker at man ikke kan se nogen som helst mening i at foretage sig noget som helst.

I de sværeste tilfælde kan en depression være livstruende, fordi man risikerer at gå helt i stå og miste appetit og ikke føle tørst. Man kan også have det så elendigt, at man overvejer selvmord.MH9004331671

Det er derfor vigtigt, at mennesker der har en depression, kommer i behandling. Ved at hjælpe til det, kan du redde et andet menneskes liv. Og hvis du tror, at du selv lider af en depression, kan det faktisk redde dit liv at få behandling.

På Gudenåens Terapicenter er behandlingen helhedsorienteret, således at vi under forløbet kommer ind at arbejde med samtlige af depressionens symptom-områder.

Se også:
Depressionens fire komponenter
Depressions årsager
Depressions symptomer
Depressions-diagnoser

Depressions-behandlingen

 

 

Depressionens fire komponenter


Depression henviser til både en almindelig følelse af nedtrykthed, som kan forekomme hos alle,
og til en mere langvarig og ”sygelig”MH9004070871 nedtrykthed. At være naturligt trist behøver altså ikke at være en sygdom. Tristhed og dårligt humør går over. Selvom du har en stor sorg, vil den påvirke dig mindre med tiden. Du kan selv hjælpe til, og desuden vil omsorg fra familie og venner også hjælpe dig. For du har brug for at være sammen med andre og tale med andre om dine problemer for at få det bedre.

Sygdommen depression derimod – også kaldet klinisk depression – er en alvorlig sygdom, hvor den depressive følelse sætter sig fast og nærmest får sit eget liv. Hvis du har en depression, så har du ikke længere kontrol over dit humør og følelser. Når du er deprimeret over næsten alt, næsten hele tiden, næsten hver dag i flere uger eller måske måneder, har du en depression.
Den nedtrykte sindstilstand fortsætter dag efter dag og rammer alle områder. Depression kan betragtes som
en af menneskets tre basale negative følelser, ved siden af angst og vrede, og den kan lige som disse,
siges at have fire dele, nemlig en tankemæssig, følelsesmæssig, kropslig og adfærdsmæssig komponent.

 • Tanker
 • Følelser
 • Krop
Deprimeret ? Udskriv

Gudenåens Terapi Center tilbyder ny effektiv behandling ved depression

Næste hold starter mandag 22. nov. 2010  klik herVej_til_mllen_frdig-web
Introduktionsdage  klik her


Behandlingsformen har været brugt i
USA i flere år med særdeles gode resultater.
Behandlingen består af anerkendte terapeutiske behandlingsformer, og tager udgangspunkt i den førende depressionsbehandling.

Et intensivt behandlingsforløb, med opfølgning og efterbehandling, kan bevirke en bedring af dine depressive symptomer her og nu, men også forebygge tilbagevendende depressioner og forebygge selvskadende adfærd (misbrug, selvmord). Endvidere kan det give dig mulighed for at ophøre med, eller sænke dit medicinforbrug. Samtidig vil du kunne forbedre relationen til dine pårørende.
Måske kan du have brug for at genvinde din arbejdsevne, komme ud af en fastlåst situation, få fornyet håb til fremtiden og genskabe tilliden til omverdenen. Kunne du have blot én eller to af disse temaer som din personlige målsætning, og er du villig til at yde en indsats, er der gode muligheder for  et godt intensivt forløb på Gudenåens Terapi Center.

Behandlingen adskiller sig fra traditionel behandling, ved at den er intensiv og foregår over flere dage.
På bare 6 dage får du den samme mængde terapi som typisk ville tage 6 måneder i ambulant behandling.
Du får også et netværk i dine medkursister som er værdifuld i forløbet efter behandlingen.
Det virker befriende, at være sammen med andre som har de samme problemer, og opdage at "jeg er ikke alene om at have det sådan".
Deltager din/dine pårørende i familiedagen, vil de få mulighed for at opnå en dybere forståelse for de vanskeligheder en depression ofte medfører for en familie, og bevirke at de bliver bedre i stand til at håndtere disse vanskeligheder.

Behandlingen er tilrettelagt som 4 dage med overnatning + 2 dage med en enkelt overnatning, og foregår i rolige og trygge rammer.
Der er plads til 5 deltagere på hvert kursus, hvilket giver mulighed for et nærværende og intensiv t behandlingsforløb.
Du får enkeltværelse i nyere velindrettet hus.

Hvis du har et forbrug af medicin og enten ønsker at komme af med medicinen, eller måske bare få formindsket dit medicinforbrug, så kan vi hjælpe dig i denne proces. Vi tilbyder terapi med erfaren psykolog og terapeuter. Undersøgelse af vores læge. Undervisning og træning i afslapningsteknikker, med håndtering af angst og stress. Vi tilbyder kostvejledning og rådgivning til familien. Vi tilbyder dig muligheden for at arbejde med at genvinde kontrollen MH9004331671over dit eget liv. 

Efterbehandling
Endvidere tilbyder Gudenåens Terapi Center efterbehandling,
der kan tilrettelægges efter dine individuelle behov.
Efterbehandlingen kan sammensættes af følgende muligheder:
2 dages efterbehandling med en overnatning
1 heldag-arrangement med gruppeterapi
1 hel dag med undervisning og rådgivning med din familie/samlever
Individuelle psykologsamtaler
Samtaler med ægtefælle/partner
Selvhjælpsgruppe med gruppeleder
Du kan vælge én eller flere af disse muligheder.

Du og din familie er velkommen til vores næste introduktionsdag - det er gratis

Du kan også skrive til psykologens brevkasse klik her

Ring alle dage mellem kl. 09.00 og 21.00 på telefon 75 80 24 40

Se også:
Depressionens fire komponenter
Depressions årsager
Depressions symptomer
Depressions-diagnoser

Depressions-behandlingen

  

header6-rettet_ez_ny_snyd

 

 

Depressionens fire komponenter


Depression henviser til både en almindelig følelse af nedtrykthed, som kan forekomme hos alle,
og til en mere langvarig og ”sygelig”MH9004070871 nedtrykthed. At være naturligt trist behøver altså ikke at være en sygdom. Tristhed og dårligt humør går over. Selvom du har en stor sorg, vil den påvirke dig mindre med tiden. Du kan selv hjælpe til, og desuden vil omsorg fra familie og venner også hjælpe dig. For du har brug for at være sammen med andre og tale med andre om dine problemer for at få det bedre.

Sygdommen depression derimod – også kaldet klinisk depression – er en alvorlig sygdom, hvor den depressive følelse sætter sig fast og nærmest får sit eget liv. Hvis du har en depression, så har du ikke længere kontrol over dit humør og følelser. Når du er deprimeret over næsten alt, næsten hele tiden, næsten hver dag i flere uger eller måske måneder, har du en depression.
Den nedtrykte sindstilstand fortsætter dag efter dag og rammer alle områder. Depression kan betragtes som
en af menneskets tre basale negative følelser, ved siden af angst og vrede, og den kan lige som disse,
siges at have fire dele, nemlig en tankemæssig, følelsesmæssig, kropslig og adfærdsmæssig komponent.

 • Tanker
 • Følelser
 • Krop
 • Adfærd

Det tankemæssige del ved depression, er især præget af negative tanker om tre centrale forhold i ethvert menneskes tilværelse: Tanker om egen person, omverdenen og fremtiden. Tanker om ens egen person, der typisk ses som svag, hjælpeløs, uduelig og i svære tilfælde som frastødende og skadelig for andre. Omverdenen ses som fuld af urimelige krav, plager og mangel på forståelse. Endelig ses fremtiden som helt uden håb om forbedring og endda som truende med endnu mere modgang og ulykke.MH9004015611

Den følelsesmæssige del i depressionen er først og fremmest nedtrykthed, tristhed, og i svære tilfælde en stærk psykisk smerte eller pine, som klart adskiller sig fra andre negative følelser. Der er dog næpe en klar grænse melem den egentlige depressive følelse og andre beslægtede følelsr som sorg, skam og skyldfølelse, der da også i varierende grad kan blande sig i den depressive følelsesmæssige tilstand, bl.a. med baggrund i de ovenfor nævnte tankemønstre.
Depressive mennesker taber også ofte lysten til mad og sex, med det er omdiskuteret om der er tale om en fysiologisk forstyrrelse i hjernen, eller om der er tale om så negativ følelsesmæssig tilstand, at det umuliggør nogen som helst positive følelser. Mangel på evne til at føle positive følelser kaldes anhedoni, og er måske det symptom ved depression, der klarest adskiller lidelsen fra angst.

Den kropslige del i depressionen er ikke så meget som ved de ophidsede følelser (angst og vrede) præget af aktivitet i den del af nervesystemet der medvirker til udskillelsen af forskellige stresshormoner, men er snarere præget af en umærkelig ændring i hormonsystemet. En øget udskillelse af hormonet kortisol kan hos deprimerede vise sig på især to måder. Dels øges følsomheden i nervesystemet, så man bliver mere sårbar eller irritabel ved ydre belastninger. Det gælder især ved mindre svære depressioner; ved de svære depressioner kan den ’mentale lammelse’ være så betydelig, at man næsten ikke kan føle noget – andet end nedtrykthed. For det andet kan udskillelsen af kortisol medføre mindre modtandskraft mod infektionssygdomme.

Den adfærdsmæssige del af depressionen viser sig først og fremmest som en adfærdsmæsssig svækkelse, som i svære tilfælde kan føre til en næsten altomfattende ’lammelse’, hvor den deprimerede næsten ikke magter at foretage sig noget som helst. Man har tidligere talt om denne svækkelse som fysiologisk betinget af nervesystemet, men det er lige så sandsynligt, at de adfærdsmæssige svækkelser skyldes kognitive (tankemæssige) faktorer, i form af tanker om hjælpeløshed og håbløshed, som bevirker at man ikke kan se nogen som helst mening i at foretage sig noget som helst.

I de sværeste tilfælde kan en depression være livstruende, fordi man risikerer at gå helt i stå og miste appetit og ikke føle tørst. Man kan også have det så elendigt, at man overvejer selvmord.MH9004331671

Det er derfor vigtigt, at mennesker der har en depression, kommer i behandling. Ved at hjælpe til det, kan du redde et andet menneskes liv. Og hvis du tror, at du selv lider af en depression, kan det faktisk redde dit liv at få behandling.

På Gudenåens Terapicenter er behandlingen helhedsorienteret, således at vi under forløbet kommer ind at arbejde med samtlige af depressionens symptom-områder.

Se også:
Depressionens fire komponenter
Depressions årsager
Depressions symptomer
Depressions-diagnoser

Depressions-behandlingen